Logo DAV
Logo OEAV
Logo AVS
1 Monat gratis Pro testen Community
Sprache auswählen
Start Touren Sysmä - Kalkkinen maantiepyöräilyreitti
Tour hierher planen Tour kopieren
Rennrad empfohlene Tour

Sysmä - Kalkkinen maantiepyöräilyreitti

Rennrad · Päijät-Häme
Verantwortlich für diesen Inhalt
Visit Paijanne Verifizierter Partner  Explorers Choice 
  • Kalkkinen, Asikkala
    / Kalkkinen, Asikkala
    Foto: Asikkalan kunta, Visit Lahti -kuvapankki
m 200 150 100 60 50 40 30 20 10 km Sysmä Marina Kahvila Lintan Kammari Kahvila Lintan Kammari Camping Sysmä viini- ja puutarhatila Pihamaa Virtaan Kartano Camping Sysmä
Mukava pyöräilyreitti josta suuri osa kulkee pieniä pinnoitettuja teitä pitkin halki idyllisten maalaismaisemien Sysmässä ja Asikkalassa.
mittel
Strecke 62,7 km
3:30 h
257 hm
260 hm

Koe Sysmä ja idyllinen Asikkalan Kalkkisten kylä pyörän selästä. Ympyrälenkin varrella pääsee kokemaan useita komeita rantamaisemia, Kalkkisten kylän tunnelmaa sekä Nuoramoisten maalaiskylän ja kartanon ympäristöjä. Kalkkisten kylä on syystä pyöräretkeilijöiden suosiossa, sillä sen keskustassa toimivat Mani-Baari, Pihamaan viini- ja puutarhatila kahviloineen sekä K-market Lampinen, kaikki oivia virkistyspaikkoja.

Asikkalan ja Sysmän kuntien rajalla lähellä Nuoramoisten kylää on kaksi viehättävää kohdetta itäpuolella tietä: ensin Perennapuutarha Pöntinen ja Ravioskorvessa Vaellustalli Starhill & Korven Karitsa, jossa toimii kesäviikonloppuisin Sysmän kotieläinkahvila. Kumpaankin kääntyessä pitää varautua ajoon soratiellä. Hellqvistin puutarha Nuoramoisissa sen sijaan sijaitsee aivan tien vieressä ja on auki yleensä alkukesästä.

Nuoramoisjärven rannalla sijaitseva Nordenlundin kartano rakennuksineen näkyy tien länsipuolella. Kartano on vanha säteritila ja sen historia ulottuu 1600-luvun alkuun. Nykyisellä omistajasuvulla se on ollut vuodesta 1740. Päärakennus on parisataa vuotta vanha. Nuoramoisten kylässä pääsee vielä ylittämään Tainionvirran.

 

Autorentipp

Reitin läheisyydessä oleva Pulkkilanharju on osa Päijänteen kansallispuistoa ja näkemisen arvoinen Päijännettä halkova harju.
Profilbild von Mikko Rantahakala
Autor
Mikko Rantahakala 
Aktualisierung: 13.09.2021
Schwierigkeit
mittel
Technik
Kondition
Erlebnis
Landschaft
Höchster Punkt
139 m
Tiefster Punkt
80 m
Beste Jahreszeit
Jan
Feb
Mär
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dez

Einkehrmöglichkeit

Sysmä Marina
wine and garden farm Pihamaa
Kahvila Lintan Kammari
Kirjakauppakahvila Kulma
Rantalan puutarhakahvila

Sicherheitshinweise

Pyöräiltävä tiet ovat kapeita ja suhteellisen vilkkaasti liikennöityjä.  

Start

Sysmän keskusta tai Kalkkisten kylä Asikkalassa (89 m)
Koordinaten:
DD
61.502110, 25.684889
GMS
61°30'07.6"N 25°41'05.6"E
UTM
35V 429999 6819422
w3w 
///einatmet.gestehen.aufgabe

Wegbeschreibung

Sysmä – Pulkkilanharju – Kalkkinen – Nuoramoinen – Sysmä

Matka Sysmän keskustasta alkaa tietä 410, jonka rinnalla kulkee kevyen liikenteen väylä Otamon kylän kohdalle. Kylän eteläpäässä, Heinolan ja Nuoramoisten risteyksessä tie kohti Vääksyä muuttuu tieksi 314. Asikkalan ja Sysmän välinen tie 314 kuuluu Suomen kauneimmaksikin mainostettuun Päijänteen maisemareittiin. Tien nimi vaihtuu Sysmän ja Asikkalan välillä Vääksyntiestä Sysmäntieksi ja Pulkkilantieksi. Perusvire maantiellä on kuitenkin sama: se kulkee vesistön vieressä ja virtapaikkojen yli useita kertoja reilun 20 kilometrin pituisella osuudella Pulkkilanharjun pohjoispäähän. Reitillä on hienoja levähdyspaikkoja, mutta ajoittain tie ja sen pientareet ovat kapeita.

Noin kuusi kilometriä Sysmän keskustasta etelään tulee vastaan silta, joka ylittää Tainionvirran upean Virtaankosken kohdalla. Aivan Sysmän ja Asikkalan rajalla taas sijaitsee Perättömänlampi, jonka ohitse tie kulkee aivan jyrkän kallion ja rannan välissä. Pulkkilanharjun pohjoispäässä saavutaan vasemmalle eli itään erkanevan Kalkkistentien (3142) risteykseen. Risteyksestä on Kalkkisten kylään matkaa noin seitsemän kilometriä.

Paluureitti Sysmään kohti koillista lähtee Mani-baarin kulmalta Nuoramoistentietä (3132) pitkin. Nuoramoistentie kulkee vaihtelevassa maastossa, jossa kohtuulliset ylä- ja alamäet vaihtelevat yksittäisten talojen ja metsämaiseman keskellä. Tieltä erkanee useita teitä kohti Asikkalan koillisia kyliä ja Heinolaa.

Noin seitsemän kilometriä Kalkkisten kylän keskustasta tulee vastaan Sysmän raja, jolloin Nuoramoistentien nimi vaihtuu Kalkkistentieksi. Kannattaa huomata, että kaksi samannimistä tietä johtaa kohti Kalkkisten kylää, toinen Pulkkilanharjun suunnasta ja toinen Nuoramoisista! Jatka Kalkkistentietä 3132 aina tien 410 risteykseen asti. Tiellä ajetaan muun liikenteen seassa Otamoon asti, josta alkaa kevyen liikenteen väylä.

Ympyrälenkin voi myös aloittaa eri kohdasta, esim. Pulkkilanharjulta tai Kalkkisista.

Hinweis


alle Hinweise zu Schutzgebieten

Koordinaten

DD
61.502110, 25.684889
GMS
61°30'07.6"N 25°41'05.6"E
UTM
35V 429999 6819422
w3w 
///einatmet.gestehen.aufgabe
Anreise mit der Bahn, dem Auto, zu Fuß oder mit dem Rad

Fragen & Antworten

Stelle die erste Frage

Hier kannst du gezielt Fragen an den Autor stellen.


Bewertungen

Verfasse die erste Bewertung

Gib die erste Bewertung ab und hilf damit anderen.


Fotos von anderen


Schwierigkeit
mittel
Strecke
62,7 km
Dauer
3:30 h
Aufstieg
257 hm
Abstieg
260 hm
Rundtour aussichtsreich Einkehrmöglichkeit geologische Highlights

Statistik

  • Meine Karte
  • Inhalte
  • Bilder einblenden Bilder ausblenden
Funktionen
2D 3D
Karten und Wege
Dauer : h
Strecke  km
Aufstieg  Hm
Abstieg  Hm
Höchster Punkt  Hm
Tiefster Punkt  Hm
Verschiebe die Pfeile, um den Ausschnitt zu ändern.