Logo DAV
Logo OEAV
Logo AVS
1 Monat gratis Pro testen Community
Sprache auswählen
Start Touren OravaPyöräily Juvalla - Juvan kauniit kylät -kierros
Tour hierher planen Tour kopieren
Radfahren empfohlene Tour

OravaPyöräily Juvalla - Juvan kauniit kylät -kierros

Radfahren
Verantwortlich für diesen Inhalt
Visit Saimaa Verifizierter Partner  Explorers Choice 
 • Kaskiin valtakunnallisesti arvokas maisema-alue
  / Kaskiin valtakunnallisesti arvokas maisema-alue
  Foto: Rauli Koistinen, Visit Saimaa
 • / Sarkaslampi
  Foto: Rauli Koistinen, Visit Saimaa
 • / Koikkalan kesätori
  Foto: Johanna Purhonen., Visit Saimaa
 • / Evottu
  Foto: Rauli Koistinen, Visit Saimaa
 • / Rävykoski
  Foto: Rauli Koistinen, Visit Saimaa
m 160 140 120 100 80 60 40 200 150 100 50 km
Tämä reitti on koettava! Juvan kauniit kylät -kierros johdattaa pyöräilijän upeiden juvalaisten kylä- ja järvimaisemien ja metsätaipaleiden halki kylästä kylään ja kohteesta kohteeseen.
mittel
Strecke 233,3 km
16:05 h
1.071 hm
1.073 hm

Melontareitti Oravareitiltä tuttu hahmo hyppäsi pyörän selkään! Hyppää siis sinäkin ja tutustu Juvan upeisiin luonto- ja kulttuurimaisemiin sekä moniin mielenkiintoisiin käyntikohteisiin ja palveluihin. 

Reitin varrella ja sen läheisyydessä on paljon nähtävää: kylien, järvien, koskien ja avarien kylämaisemien lisäksi voit tutustua mm. palkittuun puutarhaan, kotieläinpihaan, kesätoreihin, luontonähtävyyksiin, koettaa kalaonneasi ja pulahtaa Saimaan syliin. Kierros kulkee osittain Luonterin Pyöräily –reittiä myötäillen Siikakoskelta Koikkalaan. Reitin voi myös kulkea Maivalan, Ollikkalan tai Ruokojärven kautta. Maivala on maakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta.

Juvan kauniit kylät -kierrokselta on pistoreitit kolmeen Juvan Saimaa Geopark -kohteeseen: Enkelinpesälle, Karihiekalle ja Sarkaslammelle. Juvalla sijaitsevista Saimaa Geopark -kohteista myös Pattoin perintötalo, Juvan museo ja Juvan taajamakeskustan drumliinit sijaitsevat reitin varrella. 

 

Autorentipp

Inkilän kartano- ja viljelysmaisemat. Koikkalan valtakunnallisesti merkittävä, rakennettu kulttuuriympäristö kylätoreineen, kirkkoineen ja maisemineen. Kaskiin valtakunnallisesti arvokas maisema-alue. Saimaa Geopark -kohteet.
Profilbild von Rauli Koistinen
Autor
Rauli Koistinen
Aktualisierung: 27.07.2020
Schwierigkeit
mittel
Kondition
Erlebnis
Landschaft
Höchster Punkt
160 m
Tiefster Punkt
71 m
Beste Jahreszeit
Jan
Feb
Mär
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dez

Start

Juvan taajamakeskusta tai Juvan Vehmaan risteysalue. (103 m)
Koordinaten:
DD
61.898378, 27.805859
GMS
61°53'54.2"N 27°48'21.1"E
UTM
35V 542348 6863122
w3w 
///anerkannte.verwirrung.reichtum

Ziel

Juvan taajamakeskusta tai Juvan Vehmaan risteysalue.

Wegbeschreibung

Reitillä on sekä päällyste- että soratieosuuksia sekä paikoin vaihtelevaa mäkimaastoa. Eteläosistaan reitti seurailee osan matkasta Luonteri Pyöräilyn reittiä. 

Reittiselostus: Aja 2,9 km Viitostien kevyen liikenteen väylää etelään kohti Mikkeliä – käänny vasemmalle Vanha-Juvantielle ja aja 1,9 km – jatka Vanha-Juvantietä 11,4 km – käänny vasemmalle Viitostielle ja aja 2,6 km – käänny oikealle Tuhkalantielle, aja 0,8 km – käänny vasemmalle Nuutilanmäentielle, aja 4,6 km – käänny oikealle Viitostielle, aja 0,12 km – vasemmalle Siiskosen kotileipomon kohdalla Siikakoskentielle, aja 7,2 km –  käänny vasemmalle Maivalantielle, aja 3,1 km – jatka suoraan Auvilantietä 4,9 km – käänny oikealle Kolkanrannantielle (muuttuu myöhemmin Teivaantieksi ja Koikkalanmyllyntieksi) ja aja 8,1 km – käänny oikealle Koikkalantielle kohti Koikkalaa ja aja 6,3 km – käänny Koikkalan kylältä vasemmalle Hietajärventielle, aja 6,9 km – käänny vasemmalle Kaislajärventielle, aja 0,6 km – jatka eteenpäin Siikajärventielle ja aja 5,9 km – käänny vasemmalle Uitonsalmentielle, aja 3,1 km – käänny vasemmalle Sairalanmäentielle, aja 1,4 km – käänny Kaskiissa vasemmalle Sulkavantielle ja jatka kohti Juvan keskustaa. Voit valita, käännytkö Taipaleentien lenkille vai jatkatko Sulkavantietä Juvalle saakka.


Juvan kauniit kylät –kierroksen voi lyhentää itselleen sopivaksi 

Tutustu samalla upeisiin juvalaisiin maalaismaisemiin Ollikkalan maisemareitillä, Maivalan kylämaisemat –reitillä tai Koikkalan kulttuurimaisema –reitillä.


Ollikkalan maisemareitti: välillä Hatsola (Vanha-Juvantie) ja Teivaa. Käänny Hatsolassa Vanha-Juvantieltä vasemmalle Ollikkalantielle ja aja 10,1 km Ollikkalan kautta Kolkanrannantielle.

Maivalan kylämaisemat- reitti: välillä Vanha-Juvantie – Auvilantie. Käänny Vanha-Juvantieltä vasemmalle Maivalantielle ja aja 8,2 km Maivalan kautta Auvilaan.

Koikkalan kulttuurimaisemat –reitti: Koikkalanmyllyntieltä tullessa, käänny vasemmalle Koikkalantielle kohti Juvaa. Reitti kulkee pitkin Koikkalantietä.  

 

Pistoreitit Saimaa Geopark -kohteille

Siikakoskelta alkava Enkelinpesän pistoreitti: 

Lähtöpaikka: Siikakoski, Siikakoskentien ja Maivalantien risteys. Reitti noudattaa osin Luonteri Pyöräily -reittiä.

Reittiselostus: Lähde Siikakoskentielle ja aja 3,7 km – käänny vasemmalle Hiidenmaantielle, aja 2,5 km – käänny vasemmalle Tervaniementielle ja aja 1,8 km – käänny oikealle Kannuslahdentielle (risteyksessä Enkelinpesän kyltti) ja aja 1,8 km, kunnes saavut Enkelinpesän opasteelle.  

Koikkalasta alkava Sarkaslammen ja Karihiekan pistoreitti

Lähtöpaikka: Koikkalan kylä, Koikkalantien ja Hietajärventien risteys.

Reittiselostus: Aja Koikkalantietä etelään 7,5 km – käänny oikealle Viisalanmäentielle ja aja 7,8 km ensimmäisen kohteeseen, Karihiekalle – Karihiekalle mennessä, käänny oikealle – Sarkaslammelle mennessä, jatka risteyksestä Viisalanmäentietä 1,9 km, kunnes saavut Sarkaslammelle. Paikoitusalue ja lampi vasemmalla.

Hinweis


alle Hinweise zu Schutzgebieten

Öffentliche Verkehrsmittel

Julkisen liikenteen linja-autovuorot liikennöivät useaan kertaan päivässä sekä Juvan taajamakeskustaan että Juvan Vehmaan risteysalueelle. Lisätietoja linja-autoliikenteen aikatauluista ja lippuvarauksista: www.matkahuolto.fi . 

Koordinaten

DD
61.898378, 27.805859
GMS
61°53'54.2"N 27°48'21.1"E
UTM
35V 542348 6863122
w3w 
///anerkannte.verwirrung.reichtum
Anreise mit der Bahn, dem Auto, zu Fuß oder mit dem Rad

Fragen & Antworten

Stelle die erste Frage

Hier kannst du gezielt Fragen an den Autor stellen.


Bewertungen

Verfasse die erste Bewertung

Gib die erste Bewertung ab und hilf damit anderen.


Fotos von anderen


Schwierigkeit
mittel
Strecke
233,3 km
Dauer
16:05 h
Aufstieg
1.071 hm
Abstieg
1.073 hm
Rundtour aussichtsreich Einkehrmöglichkeit geologische Highlights kulturell / historisch Von A nach B

Statistik

 • Meine Karte
 • Inhalte
 • Bilder einblenden Bilder ausblenden
Funktionen
2D 3D
Karten und Wege
Dauer : h
Strecke  km
Aufstieg  Hm
Abstieg  Hm
Höchster Punkt  Hm
Tiefster Punkt  Hm
Verschiebe die Pfeile, um den Ausschnitt zu ändern.