Logo DAV
Logo OEAV
Logo AVS
1 Monat gratis Pro testen Community
Sprache auswählen
Erdőlátogatási korlátozás

Erdőlátogatási tilalom és korlátozás

Az erdészetek az év több kiemelt időszakában erdőlátogatási tilalmat, részleges tilalmat vagy korlátozásokat szoktak bevezetni, illetve figyelmeztetéseket kiadni. Ennek oka az intenzív vadásztatáson keresztül a fakitermelésen át a különleges természeti jelenségig terjed, de minden esetben érinti az erdőlátogatókat.

Ezért összeszedtük az aktuális, érvényben lévő erdőlátogatási tilalmakat és korlátozásokat Magyarország területén, hogy a természetjárók felkészülten induljanak neki az erdőknek.

Öffentliche Sammlung
Verantwortlich für diesen Inhalt
Magyar Természetjáró Szövetség Verifizierter Partner  Explorers Choice 

Darstellung
Hinweis · Pilis-hegység
Lebontott hidak a Dera-szurdokban
6
01.01.2020 · Wanderung · Rozália Ziegelfabrik- Dobogókő (OKT-15.)

A népszerű kirándulóhelyen, Pilisszentkereszttől délre elbontották a balesetveszélyessé vált fahidak egy részét, ezért érdemes fokozott óvatossággal közlekedni.

A Dera-szurdokon az Országos Kéktúra K jelzése is átvezet. A hidakat várhatóan 2021 végére újítják fel, addig a szurdok - különösen csapadékos időben, illetve fagy esetén - nehezen járható lesz. Kerülni a gerincen vezető K▲ jelzésen lehet. Mindenkit megkérünk, hogy legyen körültekintő!

01.01.2020 – 31.12.2021
von Magyar Természetjáró Szövetség,   Magyar Természetjáró Szövetség
1
29.04.2021 · Wanderung · Vasverő hámorok egykor és most

A Hámori-tó fölött, a Dolha-hegy oldalában futó P jelzésről egy jelzetlen ösvény vezet az egykori Zsófia-kilátóhoz. Várhatóan 2021-2022 folyamán elkészül a kilátóhely rekonstrukciója, de addig az innen Felsőhámorba levezető, szerpentines ösvény járhatatlan. Ezért a túrát úgy tudjuk módosítani, hogy innen visszatérünk a P jelzésre, majd azon továbbmegyünk PΩ jelzés leágazásáig (Szinva tanösvény), és jobbra fordulunk. A Szeleta-barlangnál a KΩ jelzésre váltunk, ez vezet le az aszfaltútig, ahonnan már visszacsatlakozunk a túra útvonalába.

29.04.2021 – 30.06.2022
von Zsuzsa Lévai,   Magyar Természetjáró Szövetség
1
29.03.2021

A Szilvásvárad közelében található gerennavári kilátóhely kőgátja alatt sziklaomlás történt, a kilátóhely emiatt életveszélyessé vált, ezért a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság azt kéri, hogy a lezárt területre senki ne lépjen be.

seit 29.03.2021
von Magyar Természetjáró Szövetség,   Magyar Természetjáró Szövetség
Karte / Nyomvonalváltozás - K▲ - Mogyoró-hegy, Visegrád
03.09.2021

A Pilisi Parkerdő Visegrádi Erdészete tájékoztatja az erdőjárókat, hogy a visegrádi Mogyoró-hegy és 11-es főút között futó K▲ jelzésű turistaúton található függőhíd műszaki okok miatt lezárásra. Emiatt a függőhíd és a Boglárka-forrás között új nyomvonalat alakítottak ki, a tájékozódást a helyszínen jelölések segítik. A lezárás ideje bizonytalan, de várhatóan hosszabb ideig érvényben lesz. A Parkerdő kéri a természetjárók megértését és türelmét.

seit 03.09.2021
von Magyar Természetjáró Szövetség,   Magyar Természetjáró Szövetség
1
14.09.2021

Ólvasóink jelzése alapján tesszük közzé észrevételüket, miszerint Kismaros irányába haladva a Z◼ (zöld négyzet) jelzésen, közvetlenül a turistaút mellett,

két vadászlest megelőző nyitottabb erdőrész bal felén, az egyik fa földhöz közeli odvában egy nagy méretű darázsrajt láttak (feltehetően lódarázs). 

A darazsak agresszívan védik fészküket, megtámadták a túrázókat.

Az érintett útszakaszt térképen feltüntetve. 

seit 14.09.2021
von Magyar Természetjáró Szövetség,   Magyar Természetjáró Szövetség
Karte / Útlezárás Mátraháza és Mátrafüred között
21.10.2021

A Hotel Residence Ózon****superior beruházási munkálatai miatt átmenetileg lezárták a S jelzésű turistaútnak a hotel területén vezető szakaszát.

Az építkezés várhatóan 2022. márciusáig tart.

21.10.2021 – 01.04.2022
von Katalin Sarkadi,   Magyar Természetjáró Szövetség